Relatiecounselling

Wat is relatiecounselling?

Misschien niet echt verwonderlijk, maar relatiecounselling is de vorm van counselling waarbij de relatie de specialisatie is. De vorm van relaties maakt niet uit. Vriend-vriendin, getrouwd, samenwonend of nog niet, man-man, vrouw-vrouw en ook ouder-kindrelatie. Een speciale relatie betreft de gescheiden ouders-relatie.

Een relatie is net een auto: als je hem goed onderhoudt dan kun je hem lang hebben en er ver mee komen. Alle relaties vergen onderhoud. Of het nu een korte of een lange is, een liefdes- of een werkrelatie. Soms is een kort gesprek tussen twee partijen genoeg om de relatie gesmeerd te houden en op andere momenten zal je naar de garage moeten. De relatiecounsellor is de monteur van de relatie. Maar verwacht geen wonderen: ook een monteur kan niet elke auto repareren.

Niet vrijblijvend

Bij relatiecounselling helpt de counsellor u met uw relatie. In de gesprekken die wij met u voeren gaan wij van het goede uit. Dat wil niet per definitie zeggen dat dit het beste is voor de relatie. De counsellor is dan wel degene die u deskundige raad geeft over de relatie, maar u bent degene die de raad zult moeten uitvoeren.

Relatiecounselling is hard werken! Niet alleen tijdens de gesprekken, maar ook daarbuiten. Dat harde werken dient gedaan te worden door beide partijen. Eenzijdig werken aan een relatie is niet onze visie over hoe een goede relatie zou dienen te zijn. Maar soms is hard werken ook niet genoeg.

Duur van de counselling

Relatiecounselling duurt gemiddeld tussen de vier en zes maanden, waarbij de gesprekken ongeveer eenmaal in de drie weken plaats vinden. Soms kiezen partijen ervoor om na de relatiecounselling voor een langere periode langs te blijven komen, bijvoorbeeld eenmaal per maand. Werkt relatiecounselling voor u, dan werkt het ook voor ons.

Mocht u nieuwsgierig zijn of het ook voor u kan werken, neem dan contact op.