Relatiecoaching

Wat is relatiecoaching?

Relatiecouching is een vorm van coaching waarbij de relatie centraal staat. De vorm van relaties maakt niet uit. Vriend-vriendin, getrouwd, samenwonend of nog niet, man-man, vrouw-vrouw en ook ouder-kindrelatie. Een speciale relatie betreft de gescheiden ouders-relatie.

Een relatie is net een auto: als je hem goed onderhoudt dan kun je hem lang hebben en er ver mee komen. Alle relaties vergen onderhoud. Of het nu een korte of een lange is, een liefdes- of een werkrelatie. Soms is een kort gesprek tussen twee partijen genoeg om de relatie gesmeerd te houden en op andere momenten zal je naar de garage moeten. De relatiecounsellor is de monteur van de relatie. Maar verwacht geen wonderen: ook een monteur kan niet elke auto repareren.

Niet vrijblijvend

Bij relatiecoaching help ik u met uw relatie. In de gesprekken die ik met u voer ga ik van het goede uit. Dat wil niet per definitie zeggen dat dit het beste is voor de relatie. Als coach geef ik u deskundige raad over het verbeteren van de relatie, maar u bent degene die dit zal moeten uitvoeren.

Relatiecoaching is hard werken! Niet alleen tijdens de gesprekken, maar ook daarbuiten. Dat harde werken dient gedaan te worden door beide partijen. Eenzijdig werken aan een relatie is niet mijn visie over hoe een goede relatie dient te zijn. Daarentegen is hard werken soms ook niet genoeg.

Duur van de coaching

Relatiecoaching duurt gemiddeld tussen de vier en zes maanden, waarbij de gesprekken ongeveer eenmaal in de drie weken plaats vinden. Soms kiezen partijen ervoor om na de relatiecounselling voor een langere periode langs te blijven komen, bijvoorbeeld eenmaal per maand. Werkt relatiecoaching voor u, dan werkt het ook voor mij.

Mocht u nieuwsgierig zijn of het ook voor u kan werken, neem dan gerust contact op.