WIE

Drs. Roel W.J. Simon

Roel Simon is na een paar jaar de studie Rechten te hebben gedaan overgestapt naar de studie Psychologie aan de Universiteit Utrecht.  Zijn afstudeeronderzoek richtte hij op het onderwerp procedurele rechtvaardigheid.

 

Mediation

Na als manager en directeur P&O in het bedrijfsleven werkervaring te hebben opgedaan, is hij zich in 2001 als psycholoog zich gaan specialiseren in mediation. Sindsdien vormt hij Simon Mediation.  Als mediator is hij gespecialiseerd in familiemediations gericht op echtscheidingen, omgangsregelingen en gezag. Daarnaast doet hij arbeidsmediations waarin werkverhoudingen en arbeidsrelaties centraal staan. Inmiddels heeft hij meer dan driehonderd afgeronde mediations op zijn naam staan.

 

Kwaliteit

Roel Simon is ingeschreven in het MfN-register voor mediators.

Hij staat op de lijst van de Raad voor Rechtsbijstand waardoor hij op toevoegingsbasis (gefinancierde rechtshulp) werkzaamheden kan verrichten. Daarnaast doet hij verwijzingen naar mediation van het Juridisch Loket en van de Rechtbank.

Als ervaren psycholoog mediator heeft hij deelgenomen aan verscheidene commissies en werkgroepen binnen mediationland gericht op de kwaliteit van mediation en mediators.  Van april 2012 tot en met mei 2016 was Roel Simon SKM Peer Reviewer en nauw betrokken bij de kwaliteitsaudit van de MfN-register mediators.

 

Persoonlijke begeleiding

Als persoonlijk begeleider van directie en management leidt hij mensen door “moeizame” trajecten/keuzes in hun werkleven en helpt hij op een persoonlijke manier bij de transitieperiodes in het (werk)leven.

 

Vertrouwenspersoon en klachtbehandelaar

Als vertrouwenspersoon en klachtbehandelaar kan er een beroep op hem worden gedaan door bedrijven en organisaties zowel voor het opzetten van (klachten)procedures en als behandelaar van binnenkomende klachten dan wel vertrouwenskwesties.

 

Publicaties:

-mede-auteur van het boek ‘Vaststelllingsovereenkomst en mediation’

-verscheidene artikelen met als onderwerp ‘Procedurele Rechtvaardigheid’

 

View Roel Simon's LinkedIn profileView Roel Simon’s profile